Zatvori
Poslovni Puls
04/09/2015

Rusija i Venezuela planiraju "stimulirati" rast cijene nafte

Nestabilne cijene nafte ne odgovaraju interesima Rusije i Venezuele, predsjednici dviju zemalja, Vladimir Putin i Nicolas Maduro, dogovorili su se o zajedničkim akcijama u cilju podržavanja njihovog rasta, priopćio je glasnogovornik šefa ruske države Dmitrij Peskov...

Peskov je priopćio da, prema mišljenju Putina, ne postoje jednoznačne mjere za stabilizaciju cijena nafte i poticanje njenog rasta, ali postoji potreba da se aktivnosti usklade, prenosi Vzgljad.

Na susretu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom lider Venezuele Nicolas Maduro, koji je prisustvovao kineskoj vojnoj paradi u čast 70-godišnjice pobjede nad japanskim osvajačima, predložio je da se razmotre moguće mjere stabilizacije situacije na naftnom tržištu.

S druge strane Vladimir Putin je istaknuo da je robna razmjena između Rusije i Venezuele značajno smanjena prošle godine, ali da je zato 2015. godine porasla za 25%.

Uoči posjete predsjednika Putina Kini pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov je priopćio da je tijekom putovanja planirano potpisivanje oko 30 dokumenata, kao i razgovor s liderom Venezuele o suradnji Rusije s OPEC-om, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram