Zatvori
Poslovni Puls
10/09/2015

Novi zakon o komunalijama: Država kažnjava samu sebe?

POVEZANE OBJAVE:

Novi zakon o komunalnom gospodarstvu koji Vlada planira donijeti prije izbora uvest će kazne za nerad i veće namete vlasnicima hotela na Jadranu koji nisu u funkciji. No što je s onim objektima kojima je vlasnik sama država, kako kazniti samog sebe...

Crnih je rupa u turističkoj Hvvatskoj na sve strane. Simbol propadanja je nekad ponosni hotel Jadran u Tučepima čiji vlasnik nakon desetljeća čekanja napokon najavljuje obnovu vrijednu 30 milijuna eura.

I u Jelsi podupiru novi Zakon o komunalnom gospodarstvu. Imaju nekoliko takvih spornih ruševnih objekata. Sličnih priča i u Crikvenici, Opatiji, Malinskoj, Splitu, Primoštenu.

No, što ako je država vlasnik ? Nakon desetak godina suđenja atraktivna Bijela kuće u Bolu pripala je državi, ali i dalje samo straši turiste. Iz općine su uputili zahtjev, nisu dobili odgovor, ali će sigurno kapitalizirati ovo stanje na način da će naplatiti dio nečega, nadaju se.

Naime, novim Zakonom od mogućih kazni ubiranjem viših komunalnih naknada najviše bi profitirale upravo jedinice lokalne samouprave pa makar kaznile i samu državu, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram