Zatvori
Poslovni Puls
10/09/2015

Sezonskih poslova u turizmu 21 posto više nego lani

Sezonskih poslova u turizmu ove godine bilo je čak 21 posto više nego lani, pokazala je analiza portala MojPosao. Za taj postotak porastao je broj oglasa za poslove u turizmu. Najtraženija zanimanja u turizmu od 1. siječnja do 31. kolovoza ove godine bila su konobar/barmen, kuhar, pomoćni radnik u kuhinji, pizza majstor, recepcionar i sobar. Najveći interes bio je za poslove recepcionara, djelatnika u turističkoj agenciji i konobara...

Od ukupnog broja objavljenih poslova u kategoriji "Turizam i ugostiteljstvo", većina oglasa (51 posto) odnosila se na priobalne županije, gotovo jednako kao i prošle godine kada je za područje Jadrana objavljeno 58 posto oglasa.

Najviše oglašenih radnih pozicija, osim za Zagreb i Zagrebačku županiju (22 posto), bilo je za Istarsku (15 posto) te Primorsko-goransku županiju (14 posto).

Među gradovima na obali ove je godine najviše radnih pozicija oglašeno u Splitu (4 posto od ukupnog broja oglasa u turizmu) i Dubrovniku (također 4 posto objavljenih oglasa).

Među osobama koje traže posao, najviše ih je zainteresirano za rad u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

Ove godine se u kategoriji 'Turizam i ugostiteljstvo' u čak 69 posto oglasa nudio rad na određeno.

Istovremeno, u 40 posto oglasa nudilo se stalno zaposlenje, 6 posto oglasa bilo je namijenjeno studentima, a 19 posto za honorarne, odnosno sezonske radnike.

S druge strane, samo 50 posto posloprimaca bilo je zainteresirano za rad na određeno, dok bi njih 68 posto radilo na neodređeno. Na sezonski rad spremno je 24 posto posloprimaca, a na honorarni njih 27 posto, dok je studentski posao tražilo njih 9 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram