Zatvori
Poslovni Puls
21/09/2015

Kineski premijer Li: Želimo biti otvoreniji prema inozemnim ulagačima

Kineski premijer Li Keqiang u petak je izjavio da će Kina nastaviti otvarati pristup tržištu za strane ulagače, čime će otvoriti vrata za više ulagača da sudjeluju u rastućim kineskim industrijama...

Premijer je izjavu dao tijekom sastanka s francuskim ministrom vanjskih poslova Michelom Sapinom, ističući da se kineska politika o iskorištavanju stranih ulaganja neće promijeniti.

Obećao je poboljšati suradnju između Kine i Francuske te je dodao da je Kina spremna surađivati s Francuskom u poboljšanju koordinacije makroekonomskih politika i produbiti suradnju u civilnoj nukleanoj energiji, financijama i tržištima trećih strana.

Pohvalio je konsenzus postignut u petak o stvaranju fonda za zajedničke investicije u tržišta trećih strana do studenog ove godine. Rekao je da vjeruje kako će takva suradnja potaknuti potencijal tržišta te koristiti svim partnerima uključenim u suradnju.

Sapin je u petak predsjedao trećim po redu Kinesko-francuskim ekonomskim i financijskim dijalogom na višoj razini zajedno sa zamjenikom kineskog premijera Ma Kaijem, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram