Zatvori
Poslovni Puls
25/09/2015

Kineski premijer Zuckerbergu i Bezosu obećao lakše ulaganje u Kini

POVEZANE OBJAVE:

Kineski premijer Xi Jinping obratio se osnivaču Amazona, Jeffu Bezosu, direktoru Facebooka, Marku Zuckerbergu te drugim vodećim američkim i kineskim poduzetnicima u srijedu, obećavajući da će njegova zemlja raditi na otklanjanju barijera za strana ulaganja te poboljšanju zaštitu intelektualnog vlasništva...

Xi je istaknuo kako s brzim razvojem informacijske tehnologije internet igra izuzetno važnu ulogu u izgradnji mira i razvoja zemalja pojedinačno ali i svijeta u cijelosti.

U skladu s tim je dodao kako je upravljanje i bolje korištenje virtualnog prostora postalo veliko pitanje o kojemu vode računa sve zemlje.

Kina se zalaže za izgradnju mirovnog, sigurnog, otvorenog i surađivačkog virtualnog prostora te smatra kako bi svaka država trebala uspostaviti svoju politiku na internetu u skladu s njenim državnim uvjetima.

Napominjući kako su i Kina i SAD velike zemlje u sferama interneta, gdje imaju zajedničke interese i prostora za suradnju, Xi sugerira da dvije zemlje trebaju voditi konstruktivne pregovore po pitanju internetskog svijeta temeljene na uzajamnog poštivanju i povjerenju.

Tako će, dodao je, dvije strane moći stvoriti novu svijetlu točku u bilateralnoj suradnji i omogućiti virutalnom prostoru da donese više koristi dvjema nacijama i ljudima diljem svijeta.

Xi je iskoristio ovu priliku i obišao prigradski kampus Microsofta i proizvodni pogon Boeinga Everett te posjetio srednju školu u Tacomi, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram