Zatvori
Poslovni Puls
06/10/2015

Šibenik bilježi izniman rast broja turističkih noćenja

U Šibeniku su u rujnu nastavljeni pozitivni turistički trendovi s ostvarenih 12 posto više noćenja nego u istom mjesecu prošle godine, što jer pridonijelo rastu noćenja od 7 posto u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje, izvijestili su iz šibenske Turističke zajednice...

Za poraste u Šibeniku u rujnu najviše su 'zaslužni' hoteli i hosteli u kojima je ostvareno 78,5 tisuća rujanskih turističkih noćenja, što je za te objekte porast od 10 posto u odnosu na lanjski rujan, dok su kampovi s 62 tisuće noćenja u plusu od 11 posto.

Među hotelima najveći porast noćenja u rujnu od 31 posto imao je Jadran dok najveće apsolutno povećanje s blizu četiri tisuće noćenja bilježe hoteli tvrtke Solaris, od 6 posto, a i kamp te tvrtke imao je porast od 11 posto s blizu šest tisuća noćenja.

"Uz hotele i kampove odlično je ove godine radio i privatni odnosno obiteljski smještaj koji je s 18,6 tisuća noćenja u rujnu u plusu u odnosu na isti lanjski mjesec od čak 26 posto", kazao je direktor ureda Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

Dodaje da je u Šibeniku od početka ove godine do kraja rujna ostvareno ukupno 1,1 milijun noćenja ili 7 posto više nego lani, od čega u hotelima i hostelima 463,1 tisuća ili 3 posto više, kampovima 398,1 tisuća noćenja ili 5 posto više, a u privatnom smještaju 235,7 tisuća ili 22 posto više nego lani.

Među stranim turistima prednjače Nijemci, Francuzi i Nizozemci.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram