Zatvori
Poslovni Puls
06/10/2015

Slika koju je naslikao predsjednik Alibabe prodana za 5,4 milijuna dolara

Ulje na platnu koje su naslikali Jack Ma, predsjednik Alibaba Group, i kineski umjetnik Zeng Fanzhi prodano je na aukciji, održanoj 4. listopada u Hong Kongu, za 42.2 milijuna honkonških dolara (5.4 milijuna USD)...

Sliku pod nazivom "Raj" aukcijska kuća Sotheby u početku je procijenila na 2.5 milijuna HKD. Nakon 32 kruga žestokog licitiranja kineski poduzetnik i filantrop Chen Fenglei kupio je sliku.

Prema web stranicama aukcijske kuće, zarada će ići izravno Paradise International Foundation, neprofitnoj organizaciji za zaštitu okoliša koju su osnovali kineski filantropi i konzervatori.

"Raj" je naslikan na okruglom platnu 2014., a prikazuje planet Zemlju te želi podsjetiti čovječanstvo da čuvaju okoliš i cijene prirodu.

"Ovo je prvi put da sam slikao i počašćen sam što sam to mogao učiniti s Fanzhijem. Zajedno smo stvorili Zemlju da bi zaštitili Zemlju, da bi zaštitili oceane, da bi zaštitili zrak." rekao je Ma, drugi najbogatiji čovjek u Kini.

Zeng je poznati kineski suvremeni umjetnik. Nakon što je 2013. prodano na aukciji za 23.3 milijuna američkih dolara njegovo djelo "Posljednja večera" postavilo je rekord za najskuplju sliku jednog živućeg azijskog slikara, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram