Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2015

Adria Media grupa postaje još važniji regionalni medijski igrač

Adria media grupa kupila je sva prava i potraživanja od njemačkog WAZ-a koji sad posluje pod imenom Funke Medien Gruppe. Adria media posluje na tržištima Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije, a izdaje 42 tiskana i 24 digitalna izdanja..

Predsjednik Adria media grupe Aleksandar Rodić rekao je danas da je ta kompanija kupila sva prava i potraživanja od njemačke Funke Medien Gruppe, a prema i u vezi sa kompanijama Politika novine i magazini, Politika štamparija, Politika AD, Dnevnik Vojvodina Press i NID Novosti iz Beograda.

Ta prava i potraživanja ranije je imao njemački WAZ, koji sada posluje pod imenom Funke Medien Gruppe.

"Adria Media Group u idućem će razdoblju ući u proces realizacije ovih prava i potraživanja, poštujući sve važeće zakone Republike Srbije. U slučaju da AMG ostvari pravo vlasništva u bilo kom od gore navedenih društava, tražit ćemo suglasnost Komisije za zaštitu konkurencije", izjavio je Rodić za Kurir.

Inače, Adria Media Group izdaje dnevni list Kurir, 41 tiskano izdanje magazina i tjednika, 24 digitalna izdanja i ima 720 zaposlenih u ovoj regiji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram