Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2015

Predstavljena osma generacija startupa u ZIP inkubatoru

Nakon što su ove godine diplomirale šesta i sedma generacija startupa u ZIP inkubatoru, a tri tima su ušla u novi program ZIP akceleratora, ZIP prima novih 8 timova u svoj startup inkubatorski program...

Program traje četiri mjeseca, a temelji se na Lean startup metodologiji i bogatim iskustvima lokalnih i inozemnih mentora. Radi se o intenzivnom edukacijskom programu u vidu obveznih radionica i praćenju napretka projekata uz rad u ZIP coworking prostoru, centralnom mjestu za rad alumni i trenutnih timova, opremljenim svime potrebnim za rad i razvoj Jedna od glavnih novosti za ovu generaciju leži u nedavno potpisanom strateškom partnerstvu s dva venture capital fonda, austrijskim Pioneers Ventures i Speedinvestom. Za startupe koji prođu ZIP inkubator to znači pristup većem financiranju nego je to dosad bilo: do 125 tisuća € u pre-seed fazi i do 3 milijuna € u ranoj fazi i fazi rasta startupa.

Naravno, za timove koji prođu program također postoji mogućnost ostvarivanja početne investicije od strane ZIP-a direktno, do 10.000 funti, zahvaljujući uspješnoj “equity crowdfunding” kampanji na platformi Seedrs.com sredinom prošle godine na kojoj je od 190 individualnih investitora prikupljeno 68.700 funti, odnosno 660.000 kuna). ZIP timovi koji su dosad već ostvarili investicije su Thorium A+, SnapTap i Tutotod, a investicije od strane vanjskih investitora su ostvarili i MobiCon, Fashable, Colomb.io, HockeyCoachVision, Greenpie, Tourism4me i Madbarz.

Timovi koji su ušli u 8. generaciju ZIP startup programa:

Sail Router - desktop i serverska aplikacija koja pomaže vlasnicima brodova da smanje potrošnju goriva upotrebom strojnog učenja.

Adopto - platforma za zapošljavanje koja pomaže pronaći i zaposliti najbolje kandidate u tehnološkom svijetu.

Appetit - mobilna aplikacija putem koje u svojoj blizini možeš pronaći, bookirati i kupiti zdrave gotove obroke, pripremljene u domovima kuhara.

Advanced Handball Statistics - cloud servis za naprednu real-time dinamičku analizu rukometne statistike nad podacima dobivenima iz mobilne aplikacije s intuitivnim sučeljem, prilagođenim za jednostavno praćenje utakmice.

Gesta - rješenje za raspoznavanje gesti ruke za Web.

Revolt - samo-balansirajući električni unicikl koji pruža jedinstveno iskustvo kretanja kroz grad, sa mnogim prednostima nad konvencionalnim prijevoznim sredstvima koja vožnju čine ugodnijom i efikasnijom.

GoWemy - društvena “selfie” mobilna aplikacija koja vam pomaže dignuti svoj stil na sljedeću razinu.

My Adventure - jedna stanica za sve avanturistične aktivnosti u Hrvatskoj.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram