Zatvori
Poslovni Puls
12/10/2015

Hrvatski vinari mogu računati na potpore iz EU fondova

Nakon rekordne berbe pred vinarima je i prilika za dobivanje europskih potpora jer je otvoren novi natječaj iz vinske omotnice. Novac im se nudi za restrukturiranje vinograda, opremanje podruma i promidžbu vina...

Riječ je o 12,5 milijuna eura, od čega su neki već dobili dio novca. U projektima ih prati i HBOR, i to povoljnim kreditima s kamatama od 3%, najnižima do sada.

No kritika na račun natječaja ipak ima. Raspisuje ih mjerodavno ministarstvo, a rokovi su, kažu vinari, prekratki. "Kada se objavi natječaj, samo je 30 dana dostatno za prijavu, ali nadomjestak tomu su dosta česti natječaji", rekao je za HRT Andrej Markulin iz Vinarije Galić.

U pet godina, koliko program traje, vinare čeka više od 57 milijuna eura za opremanje podruma, promidžbu vina i restrukturiranje vinograda. Prava prigoda za one koji imaju spremne projekte o unaprjeđenju vinarstva.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram