Zatvori
Poslovni Puls
13/10/2015

Kinezi najavili oštriju borbu protiv siromaštva

Ublažavanje siromaštva biti će važan zadatak kineskog razvojnog plana za razdoblje od 2016. do 2020., izjavio je Hong Tianyun, zamjenik direktora vodeće skupine Ureda za ublažavanje siromaštva i razvoj Kine pri Državnom vijeću. Najava je objavljena u subotu na tiskovnoj konferenciji ususret 23. Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, kada se ujedno obilježava drugi kineski Dan borbe protiv siromaštva...

Ublažavanje siromaštva ostao je glavni prioritet za Kinu i rad vezan uz to biti će važno pitanje ključnog sastanka zakazanog za kraj ovog mjeseca na kojem će se odrediti smjer kineskog razvoja tijekom sljedećih pet godina (2016. - 2020.), rekao je Hong.

Peking će u petak ugostiti Svjetski forum o smanjivanju siromaštva i razvoju tijekom kojeg će se okupiti oko 300 predstavnika da bi podijelili svoja iskustva u borbi protiv siromaštva.

Predsjednik Xi Jinping će održati uvodni govor na forumu.

Kina je u ublažavanju siromaštva postigla izvanredan napredak. Bila je to prva zemlja u razvoju koja je postigla jedan od Milenijumskih razvojnih ciljeva koji propisuje smanjivanje na pola stanovništva koji živi u siromaštvu do 2015.

U posljednjih 15 godina Kina je podigla više od 600 milijuna ljudi iz siromaštva, što čini 70 posto populacije koja je izašla iz siromaštva na svijetu, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram