Zatvori
Poslovni Puls
14/10/2015

Koncesionari Plesa preuzimaju upravljanje nad dubrovačkom lukom

POVEZANE OBJAVE:

Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik prihvatilo je ponudu društva DUBROVNIK INTERNATIONAL CRUISE PORT INVESTMENT d.o.o., Zagreb, (DICPI) čiji su osnivači Global port Holding i Bouygues Batiment International S.A. vrijednu 93 milijuna eura na današnjoj sjednici, pišu iz Lučke uprave Dubrovnik u priopćenju...

Francuska tvrtka Bouygues Batiment International S.A. nositeljica je koncesije na zagrebačku zračnu luku "Pleso".

Koncesija za izgradnju terminala za prihvat putnika s brodova na kružnim putovanjima u sklopu kojega je i garaža te autobusni kolodvor prema UPU Gruški akvatorij dodijeljena je na 40 godina.

Za izgradnju je dobivena lokacijska i građevinska dozvola i ganarcija banke, a rok za potpisivanje predugovora je do 9. listopada 2017. godine.

"Ponuđena koncesijska naknada dvostruko je veća od tražene natječajem i to kako stalni dio tako i promjenjivi, te se ukupno za cjelokupno koncesijsko razdoblje očekuje koncesijska naknada u iznosu preko 25 milijuna eura. Ovom odlukom o dodjeli koncesije uz donesenu Odluku o produženju koncesije Luci Dubrovnik d.d. iz srpnja ove godine započinje novi ciklus razvoja putničke luke Dubrovnik Gruž.", stoji u priopćenju iz Lučke uprave Dubrovnik.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram