Zatvori
Poslovni Puls
20/10/2015

Kinezi se okreću inovacijama i poduzetništvu

'Masovno poduzetništvo i inovacije postaju veliki pokretač rasta, a središnja vlada će nastaviti podržavati takve aktivnosti'', izjavio je u ponedjeljak kineski premijer Li Keqiang...

Kako kinesko gospodarstvo ulazi u trend ''novog uobičajenog stanja'', strukturne reforme mogu potaknuti na kreativnost i dovesti do uvođenja mjera kao što su one za pružanje podrške inovacijama i masovnom poduzetništvu koji će pomoći usmjeriti gospodarstvo prema mnogo održivijem putu razvoja, sudeći prema premijerovoj izjavi u sklopu njegova govora na svečanom otvaranju prvog tjedna posvećenog masovnom poduzetništvu i inovacijama u njihovom centru - Zhongguancunu, glavnom pekinškom središtu za visoku tehnologiju.

Kineski premijer je naglasio kako bi inovacije i poduzetništvo mogli osigurati veći broj radnih mjesta, potaknuti na kreativnost, promicati strukturno podešavanje te njegovati srednji do visoki gospodarski rast.

U izložbenom dijelu za znanstvene istraživače i mlade poduzetnike premijer je prisutne ohrabrio da pokrenu poslovanje te predstave nove ideje.

Li je, prilikom razgledavanja inovativnih proizvoda koji uključuju prve kineske 3D printere metala, koje su napravili studenti zajedno sa svojim profesorima, izjavio kako bi poduzetništvo i inovacije mogli omogućiti pravedne mogućnosti za sve, posebice za mlade, poboljšati njihove živote i učiniti da ostvare što bolje karijere uz vlastita nastojanja.

Osim toga on je naglasak stavio i na važnost inovacije i poduzetništva u promicanju unapređivanja tradicionalnih vidova industrija i gospodarskog rasta prema modernoj uslužnoj industriji, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram