Zatvori
Poslovni Puls
21/10/2015

IGH osmišljava razvoj Zračne luke Pula

Zračna luka Pula predstavila je danas na konferenciji za javnost u Puli zajednicu ponuditelja odabranu za izradu Master plana Zračne luke Pula za razdoblje 2014. do 2039. godine. Naime, nakon provedbe javnog natječaja u lipnju ove godine, pristigle su 4 ponude, te je kao najbolji ponuditelj odabrana Zajednica ponuditelja IGH iz Zagreba i Airport Consulting Vienna iz Beča, navodi se u priopćenju...

Master plan Zračne luke Pula sastavni je dio projekta „Studija razvoja Zračne luke Pula d.o.o. za razdoblje 2014.-2030.“, ukupne vrijednosti 4.989.092,00 kn, od čega 3.443.640,70 kn sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Promet 2007.-2013.

"Izradom Master plana razvoja Zračne luke, vrijednosti 1.098.000,00 kn, dobit će se smjernice za daljnji razvoj infrastrukture i cjelokupnog poslovanja, s definiranim ciljevima i strategijom razvoja kao osnovom opstanka na tržištu zračnog prometa. Master plan, naime, predstavlja jedan od temelja gospodarskog razvoja lokalne zajednice i Istarske županije“, rekao je voditelj projekta, Dean Boljunčić iz Zračne luke Pula.

U izradi, koja će trajati osam mjeseci, sudjelovat će stručnjaci iz područja zračnog prometa, planiranja razvoja turističkih destinacija i/ili regija i turističkog marketinga, financija, prostornog planiranja i arhitekture u suradnji sa svim relevantnim dionicima kao što su Istarska županija, grad Pula i općina Ližnjan, turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, predstavnici privatnog sektora i mnogi drugi, stoji u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram