Zatvori
Poslovni Puls
27/10/2015

Otkup zlata je tražena djelatnost – prvih devet mjeseci donijelo snažan rast prihoda

Otkup zlata i dalje je popularan način dolaska do gotovine kod hrvatskih građana, što pokazuju i prihodi tvrtke Auro Domus, prve i najveće hrvatske tvrtke specijalizirane za otkup i prodaju zlata. Naime, u prvih devet mjeseci ova tvrtka bilježi snažnu ekspanziju poslovnih aktivnosti i značajan rast prihoda – u odnosu na isto razdoblje prošle godine, konsolidirani prihodi od 1. siječnja do 30. rujna porasli su 12,5 posto...

U konkretnim brojkama to je rast od gotovo dvadeset milijuna kuna, budući da je tvrtka u prvih devet mjeseci 2014. godine uprihodovala 138 milijuna kuna, a ove godine, u istom tom razdoblju, ukupno 155,3 milijuna kuna. Rast prihoda iskorišten je za širenje poslovanja – otvaranjem tridesetak novih poslovnih prostora, Auro Domus danas djeluje na više do 160 lokacija u čitavoj Hrvatskoj.

Otvaranje novih prostora pratio je i rast broja zaposlenih za dvadesetak posto, i sada tvrtka zapošljava oko 430 osoba.

Dobri poslovni podaci stižu u mjesecu u kojem je Auro Domus proslavio mali jubilej – pet godina uspješnog poslovanja. Od osnivanja u listopadu 2010. godine, tvrtka specijalizirana za otkup i prodaju zlata značajno je ojačala hrvatske financijske kapacitete: u tih pet godina u zemlju je unijela ukupno 1,45 milijardi kuna inozemnog kapitala koji je transferiran građanima putem isplata u gotovini u poslovnicama tvrtke ili u obliku redovitih mjesečnih primanja za tisuće građana koji su u Auro Domusu ostvarili radno iskustvo.

Gotovo milijardu i pol kuna ostvarenih izvozom zlata značajno je „popravilo“ hrvatsku pokrivenost uvoza izvozom, ali i omogućilo svježi kapital za domaći financijski krvotok koji je potaknuo  potrošnju i omogućio gospodarski rast, a bez posredovanja tvrtke Auro Domus taj bi iznos ostao „blokiran“ kao neaktivirani kapital građana.

Djelatnosti otkupa i prodaje zlata ostaju i dalje značajne za hrvatsku privredu, uz očekivanje da će i u narednim godinama bilježiti stabilni rast prihoda. Tvrtka Auro Domus uz svoje temeljne djelatnosti širi fokus svoga poslovanja i na druge novčane i ulagačke usluge, pa su u gotovo svim poslovnim prostorima dostupne i mjenjačke usluge, kao i posredovanje pri kupoprodaji dionica, stoji u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram