Zatvori
Poslovni Puls
28/10/2015

Alibaba pojačava prisutnost na europskom tržištu

libaba imenuje direktore koji će voditi njihovo regionalno središte u UK-u i novom uredu u Italiji...

Grupacija Alibaba ovih dana je objavila detalje o proširenju svoje prisutnosti na europskom tržištu, važan korak u njihovoj strategiji globalizacije koja će služiti kao "prolaz u Kinu" za međunarodne brendove i poslove svih veličina.

Osim suradnje s međunarodnim tvrtkama, Alibaba će ući u partnerstvo s pojedinim zemljama kako bi olakšala uvoz izravno u Kinu.

Londonski ured tvrtke će se proširiti i služit će kao tvrtkino europsko središte te će se u Milanu otvoriti još jedan ured.

Stupanjem na snagu odmah, Amee Chande će biti glavni direktor Alibabe u UK-u, a Rodrigo Cipriani Foresio u Italiji.

Uspostava tih ureda i imenovanje ovih dvoje viših poslovnih čelnika označava važan korak u Alibabinim globalnim ambicijama. Alibaba će u nadolazećim mjesecima dodatno proširiti svoju fizičku prisutnost u Europi odnosno u Francuskoj i Njemačkoj.

Uredi u tim zemljama će služiti lokalnim brendovima, prodavačima i državnim partnerima koji žele pristup velikom i rastućem kineskom tržištu i kupcima koji žele međunarodne proizvode i usluge visoko kvalitete. Za lokalne tvrtke će ti uredi pomagati identificirati najbolje lokalne proizvode za kinesko tržište, pomagati prodavačima prodaju na Alibabinim platformama, pomagati u dolaznoj i izlaznoj logistici, olakšavati online plaćanje za kineske kupce i offline plaćanje za kineske turiste.

"Kineski potrošači traže kvalitetne i izvorne međunarodne proizvode i globalne brendove. Europa je logičan prvi kora sa svojim različitim jedinstvenim brendovima i proizvodima visokog kvaliteta.", rekao je Michael Evans, predsjednik grupacije Alibaba. "Slažemo jaki tim stručnjaka u našem talijanskom i britanskom ukredu koji će pomoći europskim brendovima, prodavačima i dražvnim partnerima u razumijevanju mogućnosti u Kini te raditi izravno s njima na lokalnom jeziku, unutar zemlje, kako bismo njihove proizvode donijeli u ruke kineskih kupaca.".

Amee Chande donosi bogato iskustvo u sektor globalne prodaje ovoj novoj ulozi. Prethodno je bila glavni direktor NutriCentra, podružnice za zdravlje i wellnes tvrtke TEsco, bila je direktor Stpales UK te je također vršila visoke funkcije u Walmartu i McKinseyu.

Rodrigo Cipriani Foresio je svijetu promovirao najbolje iz Italije - proizvode, medije, kulturu i tvrtke - tijekom 25 godina kroz veliki broj uloga u najbojim javnim i privatnim sektorima te je bio predsjednik Cinecitta Instituto LUce, predsjednik i izvršni direktor Buonitalije, vršio je brojne visoke pozicije u Mediasetu, bio je savjetnik u ministarstvu kulturne bašitne.

Njih oboje će izravno odgovarati Michaelu Evansu, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram