Zatvori
Poslovni Puls
29/10/2015

Kamping turizam i dalje popularan među hrvatskim turistima

U Biogradu je počeo trodnevni, tradiocionalni susret kamping struke...

Hrvatska raspolaže s 278 kampova, ukupnog kapaciteta od 237 tisuća kreveta. Istraživanja pokazuju kako su gosti u kampovima vrlo specifična turistička populacija - stariji su od prosječnih gostiju koji nam dolaze, i vraćaju se u isti kamp najmanje tri i više puta.

Suprotno očekivanjima, kampisti imaju vrlo dobru platežnu moć. U prosjeku troše 48 eura po osobi dnevno. Što dakako utječe i na potrošnju gostiju, i na ostale sadržaje i ponudu. A istraživanja pokazuju da su ponudom zadovoljni.

Od cijelog, ukupnog smještaja, na kamping opada 26 posto, ostvareni rezultati u kampingu su također u porastu - 3 posto više u dolascima, i 4 posto više u noćenjima, što nam daje dobar vjetar u leđa, kažu iz Ministarstva turizma.

Razvoj kamping turizma, suvremene kamp-kućice sa svim potrebnim sadržajima - terasom i bazenima, bogata ponuda, privukla je pozornost brojnih posjetitelja.

Gosti u našim kampovima u prosjeku borave 6 -7 dana, a porast zadovoljnih gostiju koji se vraćaju, potvrda je, ističu turistički djelatnici, da se u kampove ulaže, kako u kvalitetu, tako i dodatnu ponudu, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram