Zatvori
Poslovni Puls
03/11/2015

Cijena litre benzina ponovno iznad 9 kuna

Nakon dva tjedna uzastopnog pada, u utorak je poskupilo gorivo u Hrvatskoj. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je skuplja između 13 i 15 lipa i sada se prodaje u rasponu od 9,01 do 9,06 kuna, ovisno o kompaniji i svi imaju različite cijene. Spremnik od 50 litara tako je od utorka skuplji za oko sedam kuna, navodi se u priopćenju...

Litra eurodizela u utorak je skuplja između 8 i 10 lipa. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju u rasponu od 8,40 do 8,44 kune, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva u utorak je porasla za oko 6 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 3,98 kune.

Kako nam poručuju iz naftnih kompanija, skuplje gorivo u Hrvatskoj posljedica je rasta cijena dizelskog goriva i motornih benzina na mediteranskoj burzi za 0,5 do 2,0 posto u odnosu na prethodni tjedan te porasta tečaja dolara prema kuni za oko 2,6 posto, ističe se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram