Zatvori
Poslovni Puls
12/11/2015

Lalovac: A sad ćemo kazniti banke i zaraditi na njihovoj gluposti i bahatosti

Nadam se da je to završena stvar i zahvaljujem građanima jer su vjerovali u nas, izjavio je ministar financija Boris Lalovac komentirajući odluku Ustavnog suda da zakoni o konverziji kredita u 'švicarcima' ostanu na snazi do konačne odluke o njhovoj ustavnosti...

Ministar je najavio da će biti kažnjene banke koje su se u aneksima ugovora ograđivale od konverzije u slučaju da Ustavni sud sruši te zakone.

Danas je napokon dan da građani dobiju te isplatne listiće kako i trebaju biti, kao što je pošteno i realno, s umanjenim iznosima i glavnica i rata. "A vidite gdje su se sada banke dovele. Špekulirale su, čekale izbore. I sada su same sebi stvorile veće probleme. Stavile su malim sitnim slovima u anekse ugovora nešto što će preplašiti građane, mislile su da će to proći", izjavio je Lalovac.

Naglasio je da banke sada moraju u roku od 24 sata tiskati nove anekse ugovora, ponovno sve distribuirati, moraju dići cijelu banku na noge ili će biti strašno kažnjene od strane Ministarstva financija i HNB-a.

Naime, dužnici iz pojedinih banaka upozoravaju kako u nacrtima aneksa ugovora o kreditu stoji da u slučaju 'rušenja' tih zakona na Ustavnom sudu, novopotpisani ugovor ne bi imao pravnog učinka. "Znači, zaradit ćemo nešto novaca na njihovoj gluposti, bahatosti. Danas je Ustavni sud potvrdio da nije regularno to što rade i imaju vrlo malo vremena. Dakle to moraju obaviti danas ili sutra, a hoće li imati vremena, ne znam. To je njihova špekulacija, ali mogu 'osjetiti' da će ih vrlo brzo posjetiti ili Ministarstvo financija ili HNB i sve pročešljati da vidimo je li to sve bilo uredno. Bit će kažnjene jer su u ugovore stavile ono što nisu trebale", naglasio je Lalovac, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram