Zatvori
Poslovni Puls
18/11/2015

EPH u prvih devet mjeseci u minusu od 7,6 milijuna kuna

EPH Media, izdavač Jutarnjeg lista i Globusa, u prvih devet mjeseci ove godine ostvario je ukupni neto gubitak od 7,6 milijuna kuna, navedeno je u izvješću o ispunjenju plana predstečajne nagodbe EPH Medije objavljenom na stranicama Fine...

Prema tom izvješću ukupni prihodi EPH Medije na kraju rujna iznosili su 107,5 milijuna kuna, a lani je ta kompanija imala prihode od 131,1 milijuna kuna. Istovremeno, prošlogodišnji rashodi te tvrtke iznosili su 139,6 milijuna kuna, a u prvih devet mjeseci ove godine 115,2 milijuna kuna.

U izvješću stoji i da su povećani troškovi osoblja u EPH Mediji. Zaključno do 30. rujna ove godine za neto plaće bilo je isplaćeno 10,1, a lani 8,4 milijuna kuna. Ističe se i da su značajno povećana potraživanja od povezanih poduzetnika, većinom prema tvrtkama u sklopu matičnog Europrapress Holdinga koja su krajem rujna iznosila 29,1 milijuna kuna, a lani 22,1 milijuna kuna.

Rješenjem Fine, ukupne tražbine vjerovnika EPH Medije utvrđene su na čak 448,6 milijuna kuna. Kvartalno izvješće o poslovanju EPH Medije objavljeno je nakon nedavne odluke o pripajanju svih izdvojenih tvrtki matičnom Europapress Holdingu, među kojima su i EPH Media, EPH Magazini, Cropix, Revije d.o.o, Press Express i Europa Digital.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram