Zatvori
Poslovni Puls
23/11/2015

Kineski milijarder American Expressom želi platiti račun od 170 mil. dolara

Kineski milijarder i ljubitelj umjetnina, Liu Yiqian, svoju posljednju akviziciju, sliku Amedea Modiglianija, koju je na aukciji dobio za sitnicu od 170 milijuna američkih dolara, želi platiti American Express karticom...

Kako javlja Associated Press, Yiqian želi iskoristiti svoju American Express karticu kako bi platio račun za kupovinu Modiglianijeve slike.

Glasnogovornica AmEx-a nije mogla potvrditi da li će Yiqianova želja biti realizirana s obzirom da je riječ o rekordnom novčanom iznosu, ali je istaknula kako kompanija ima posebne odnose s klijentima koji putem AmEx-a troše velike iznose.

Novinari AP-a izračunali su kako Yiqian na svojim American Express karticama ima vjerojatno dovoljno nagradnih bodova da do kraja života besplatno putuje zrakoplovom diljem svijeta u najskupljim aranžmanima.

Dok u AmEx-u mogu zadovoljno trljati rukama, manje oduševljeni bit će u aukcijskoj kući Christies koja je Yiqianu prodala sliku s obzirom da će AmEx-ova provizija biti "paprena".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram