Zatvori
Poslovni Puls
23/11/2015

Ove godine za blagdanski shopping potrošit ćemo 11,5 mlrd. kuna

„HGK procjenjuje da će hrvatski građani za blagdane 2015. potrošiti oko 11,5 milijardi kuna, što bi bio prvi rast nakon četiri godine.“ Izjavila je  to pomoćnica direktora Sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić...

Dodala je kako razlog takve procjene leži u rastu prometa u trgovini na malo u posljednjih 14 mjeseci te povećanju neto plaća uslijed izmjena Zakona o porezu na dohodak, što je pozitivno utjecalo na osobnu potrošnju.

U Komori su pozvali građane da pri kupnji daju prednost hrvatskim domaćim proizvodima. „Samo 5 posto veća potrošnja domaćih proizvoda imala bi „ljekovit“ učinak na hrvatsko gospodarstvo“ istaknula je Tomislava Ravlić.

Za blagdane u Hrvatskoj najviše se kupuju: dječje igračke, kozmetika, odjeća i obuća, hrana ( odojak, purica, bakalar), alkoholna i bezalkoholna pića, namirnice za kolače, mobiteli, televizori, glazbene linije, kućna kina, CD i DVD, knjige i osobna računala, božićne dekoracije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram