Zatvori
Poslovni Puls
26/11/2015

Predstavljen novi internetski sustav za prijavu i odjavu turista

Ministarstvo turizma predstavilo je novi sustav za prijavu i odjavu turista...

Sustav eVisitor služit će prijavljivanju i odjavljivanju turista i prikupljanju i obradi podataka o pružateljima usluga smještaja te njihovim smještajnim objektima, a iznimno je važan za obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe kao i za obradu i analizu podataka za statističke izvještaje u realnom vremenu. Sustav će biti dostupan besplatno svim korisnicima putem interneta kao web aplikacija bez potrebe za instaliranjem na računalo, priopćili su iz Ministarstva turizma.

Pristup tom sustavu imat će preko 60 tisuća registriranih pružatelja usluga smještaja, 300- tinjak turističkih zajednica te tijela državne uprave vezano za obavljanje poslova iz njihove nadležnosti (Turistička inspekcija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Porezna uprava, Carinska uprava, Državni zavod za statistiku i dr.).

"eVisitor će biti centralno mjesto na kojem će pružatelji usluga na vrlo jednostavan način, bez dodatnih troškova moći izvršiti sve svoje obveze prema nadležnim tijelima, a cjelokupni administrativni i financijski kapacitet moći će se usmjeriti na aktivnosti kreiranja marketinških politika na razini svojeg objekta i destinacije. U budućim je razdobljima u okviru ovog sustava planiran i razvoj dodatnih, tzv. „business inteligence“ modula koji će omogućiti još kvalitetnije upravljanje destinacijama te turističkom ponudom, ali i integriranim marketinškim aktivnostima svih korisnika sustava", ističe ministar turizma Darko Lorencin.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram