Zatvori
Poslovni Puls
27/11/2015

Rusi stopirali sve energetske investicijske projekte u Turskoj

Rusija će zbog obaranja aviona Su-24 zamrznuti sve investicijske projekte s turskim kompanijama, izjavio je premijer zemlje Dmitrij Medvedev...

„Ti ugovori, ti investicijski projekti mogli bi biti zamrznuti ili se jednostavno od njih može odustati", prenosi njegovu izjavu s vladine sjednice u četvrtak Interfaks. Medvedev je isto predložio da se odustane od pregovora o investicijskim olakšicama s Turskom.

Radi se, kako je rekao, o zamrzavanju čitavog niza investicijskih projekata koji su postojali zbog visoke razine povjerenja prema Turskoj. Mjere koje će biti poduzete tiču se i realizacije programa ekonomske suradnje, ograničenja financijskih operacija, taksi za uvoz i izvoz, a utjecat će i na turizam, promet, uključujući morski i zračni, i humanitarne kontakte.

Premijer je dao rok od dva dana ministarstvima prometa, poljoprivrede, kulture, carinskoj službi da pripreme svoje prijedloge o ograničenju suradnje s Turskom, prenosi RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram