Zatvori
Poslovni Puls
03/12/2015

INA podigla kredit od 300 milijuna dolara

INA je potpisala ugovor o dugoročnom viševalutnom revolving kreditu u iznosu od 300 milijuna američkih dolara. U ime Ine ugovor su potpisali Zoltan Aldott, predsjednik Uprave, i Niko Dalić, član Uprave. Kredit, koji je realiziran na domaćem i međunarodnom tržištu, koristit će se za opće korporativne svrhe...

Dospijeće kredita je tri godine, s opcijom produženja za 1+1 godinu, a trenutna razina marže u novom kreditu je 165 baznih bodova, priopćili su iz Ine.

Kreditori ovog kredita su sedam bankovnih grupacija koje zastupaju i međunarodne i domaće banke, među kojima su ovlašteni glavni ugovaratelji: CIB Bank Ltd. / VUB Banka / Privredna banka Zagreb d.d., Erste & Steiermärkische Bank d.d., Societe Generale - Splitska banka d.d. / Societe Generale S.A. i Zagrebačka banka / UniCredit Group. Ostale banke koje sudjeluju u kreditu su OTP Bank Plc., ING Bank N.V. i Raiffeisenbank Austria d.d. / Raiffeisen Bank Zrt.

"Kredit će se koristiti za opće svrhe financiranja te su njegovi uvjeti korištenja značajno poboljšani u odnosu na uvjete “club“ ugovora o kreditu iz 2013. godine. Dugoročno financiranje po tako konkurentnim uvjetima osigurat će nastavak realizacije naših poslovnih ciljeva, ostvarujući na taj način i dugoročno održivi rast, te će osnažiti Inu u odnosu na ključne konkurente iz regije. Ponosni smo i na činjenicu da je naša kompanija i dalje prepoznata kao pouzdan partner i na međunarodnim i na domaćim financijskim tržištima." rekao je Aldott.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram