Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2015

Franck preuzima distribuciju za Intersnackove brendove

Od 1. siječnja 2016. godine, Franck preuzima distribuciju proizvoda Intersnacka za tržište Hrvatske čime preuzima odgovornost za distribuciju cjelokupnog asortimana Adria Snack Company d.o.o...

Ova distribucija predstavlja jedan detalj suradnje dvaju partnera u okviru novoformiranog društva Adria Snack Company d.o.o. koje je krenulo s radom 1. listopada 2015. Adria Snack Company d.o.o. je joint venture partnerstvo između Francka, lidera na hrvatskom tržištu snacka i Intersnacka, vodećeg proizvođača snack asortimana u Europi, s ciljem snažnijeg pozicioniranja na tržištima regije Adria.

Partnerstvo podrazumijeva zajednički marketinški i prodajni nastup, obogaćivanje snack programa te ulaganja u modernizaciju i širenje proizvodnih kapaciteta u Hrvatskoj.

Izdvajanjem snack poslovanja u posebno društvo, Franckov cilj je osnažiti menadžerski tim koji će biti zadužen isključivo za upravljanje biznisom snacka. Ovom organizacijskom promjenom Franck nastavlja razvijati poslovanje s kavom, čajem i kavovinama u sklopu platforme „Kuće toplih napitaka“, dok se s Adria Snack Company d.o.o. fokusira na biznis slanog snacka, koji zahtjeva drugačiji prodajni i marketinški pristup u odnosu na tople napitke.

Time su ojačani temelji dugoročne strategije koja uključuje konsolidaciju biznisa snacka, daljnji razvoj poslovanja i jače širenje na tržištima regije Adria.

„U biznisu snacka već smo odavno prerasli lokalno tržište i potrebna nam je ekspanzija na nova tržišta kako bismo osigurali daljnji rast. Suradnja s Intersnackom stvara pretpostavke za realizaciju bržeg i značajnijeg investicijskog ciklusa, modernizaciju i unapređivanje proizvodnje u Hrvatskoj, inovacije u pakiranjima te posebno važnom dijelu istraživanja i razvoja novih proizvoda kao i bržu primjenu svjetskih trendova iz kategorije snacka. Uz sve navedeno, naš izbor Internacka kao partnera u realizaciji ovih ambicioznih planova je i uzajamno povjerenje izgrađeno kroz dugogodišnju suradnju i razmjenu iskustava u proizvodnji. Činjenica da smo obostrano prepoznali jasnu ekonomsku logiku za zajedničko ulaganje te da tržište zahtjeva obogaćenu ponudu drži nas u uvjerenju da smo pokrenuli uspješan partnerski projekt“, istaknuo je Ivan Artuković, član Uprave Francka.

Adria Snack Company d.o.o. upravljat će portfeljem koji uključuje snack asortiman Francka kao i asortiman Intersnacka, koji će društvo uvoziti za tržišta regije.

U Hrvatskoj Adria Snack Company d.o.o. sa svojim brendovima količinski i vrijednosno drži 23% ukupnog tržišta snacka te gotovo 45% tržišta čipsa, a ako se u obzir uzme i proizvodnja privatnih marki, riječ je o više od 60% tržišta čipsa. U kontekstu obogaćene ponude, uz Intersnackove brendove poput Chia i Kelly'sa, očekuje se još veći doprinos Franckovih uspješnih brendova kao što su Čipi Čips, My Chips, Kroki Kroket i Tip Top u ukupnom rezultatu Adria Snack Company d.o.o, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram