Zatvori
Poslovni Puls
16/12/2015

U Oslu testirana najbrža 4.5G mreža na svijetu

U Oslu su danas norveška tvrtka TeliaSonera i Huawei najavili prvu na svijetu i k tome najbržu LTE Advanced Pro (4.5G) komercijalnu mobilnu mrežu. Ovo je iznimno važan korak u omogućavanju komercijalne dostupnosti 4.5G mreže koja se očekuje sljedeće godine...

Nakon prve komercijalne 4G mreže predstavljene 2009.godine, TeliaSonera ponovno sudjeluje u rušenju svjetskih rekorda i predstavlja 4.5G mrežu u stvarnom okruženju s istim frekvencijama i radio opremom koju koriste ostale mobilne mreže.

“Ovo je budućnost mobilnih mreža nove generacije. TeliaSonera je inovativna kompanija koja se uvijek iznova trudi biti prva kad je riječ o inovaciji te smo ponosni na suradnju s tvrtkom Huawei u Norveškoj u razvijanju i testiranju nove tehnologije. Naša želja je povezati ljude na način kako to oni zahtjevaju te ćemo se truditi i dalje raditi na digitalizaciji i stvaranju vrijednosti za naše korisnike i društvo,” rekao je Abraham Foss, predsjednik Uprave tvrtke TeliaSonera. On je zajedno s direktorom marketinga tvrtke Huawei Wireless Product Line, predsjednikom Uprave Huawei Norveška i još nekoliko predstavnika obje kompanije svjedočio ovom povijesnom trenutku, ističe se u priopćenju.

4G mreža operatera TeliaSonera pokriva više od 95 posto norveškog stanovništva, dok 4G+ mrežu koristi čak petina populacije. 4G i 4G+ omogućuju prenošenje informacija brzinama do 80 Mbps i 300 Mbps. 4.5G omogućit će postizanje brzina do 1 Gbps, tj preuzimanje 1GB podataka za nekoliko sekundi. Kako bi postigli danas prikazane brzine, korištene su simultano četiri frekvencije i to samo one koje su dostupne u mobilnoj komunikaciji danas: 800MHz, 1800MHz, 2100MHz te 2600MHz.

Huawei očekuje kako će operateri korisnicima biti u mogućnosti ponuditi 4.5G mrežu već od početka 2016.godine, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram