Zatvori
Poslovni Puls
21/12/2015

Pevec obilato nagrađuje svoje radnike

U mnogim su tvrtkama već zaboravili što je to božićnica. No radnici Peveca ne samo da će dobiti božićnicu već i 30% godišnje bruto plaće, potvrdio je za HTVV-ov Studio 4 predsjednik uprave Darko Šket, svojevremeno stečajni upravitelj za Pevecove centre u Bjelovaru i Zagrebu...

Radi se o 1380 radnika odnosno iznosu od pet milijuna kuna za božićnicu i nagradu. Nakon šest godina uspješnog poslovanja htjeli smo se zahvaliti našim radnicima na kvalitetnom radu, ističe Šket.

Nitko to nije mogao predvidjeti 2009. kada su svi radnici dobili otkaz kada je otvoren stečajni postupak grupe Pevec. Bilo je tada 1148 zaposlenih. Srećom su Pevecu vjerovali i vjerovnici i banke i dobavljači i 2012., nakon uspješnog stečajnog postupka, postaje dioničko društvo u kojem su suvlasnici bivši vjerovnici. Njih 600 vlasnici su Peveca.

Sreća je bila da je stečajni postupak pokrenut na vrijeme jer se nije ugasila poslovna sposobnost, a vjerovnici su osjetili tu želju da se Pevec vrati na poslovnu scenu. Popravili smo sve što je prije bilo na nivou improvizacije i postali moderno dioničko društvo koje posluje po korporativnim pravilima, pojasnio je Šket. Smatra da je Pevec svojim radom motivirao konkurenciju da ode iz Hrvatske.

Bivši vlasnici nisu u potpunosti isplaćeni pa su namireni kroz vrijednost dionica i tako postali suvlasnici. Pevec sada ima 19 centara u Hrvatskoj i najveći je po broju centara i djelatnika u prodaji neprehrambenih proizvoda i ujedno produžena ruka domaćim proizvođačima, ističe Šket.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram