Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2016

Slovenski Adria Airways ponovno čeka dokapitalizacija

Slovenska će država ponovno dokapitalizirati tvrtku Adria Airways i to ovoga puta s približno tri milijuna eura. Iznos od pet milijuna eura koji nedostaje osigurat će privatni njemački fond, stoji u godišnjem planu poslovanja koji donosi slovenski list Delo. Plan je u ponedjeljak potvrdio Slovenski državni holding (SDH)...

Godišnji plan trebala bi ovoga tjedna potvrditi i slovenska vlada budući da je dokapitalizacijska skupština zakazana za 19. siječnja. Prema prijedlogu uprave, vlasnici bi trebali odlučivati o dokapitalizaciji vrijednoj osam milijuna eura, a nije isključeno ni da će suma biti snižena na pet milijuna s obzirom na to da pregovori s njemačkim ulagačem još traju.

Prema pisanju Financa, privatni ulagač ostaje nepoznat, iako se možda radi o 4K Investu, a spominje se i fond Callista Private Equity.

Agencija za civilno zrakoplovstvo zadužena za izdavanje operativnih licenci provodi nadzor nad Adria Airwaysom u okviru kojeg provjerava je li njeno financijsko stanje dovoljno dobro da može zadržati licencu. Ako bi tvrtka izgubila licencu to bi ugrozilo njen opstanak. Za očekivati je ipak da odluka o tome prije dokapitalizacijske skupštine neće biti donesena.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram