Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2016

Veliki proizvođači automobila usmjereni na kinesko tržište

U ponedjeljak je u američkom Detoritu započeo Međunarodni auto show Sjeverne Amerike, a vodeći ljudi glavnih proizvođača automobila kinesko tržište smatraju najzanimljivijim...

Američka tvrtka Ford je 2015. u Kini prodala rekordnih 1,1 milijun vozila, što je povećanje od 3 posto u odnosu na prethodnu godinu. U intervjuu za Xinhua, izvršni direktor Mark Fields je izjavio da je vrlo optimističan kada je riječ o Kini.

"Bili smo vrlo ohrabreni kada je vlada smanjila porez za kupnju automobila za 50 posto u četvrtom tromjesečju. Mislimo da će to potaknuti automobilsku industriju ove godine.", rekao je.

Fields je priznao da je Kina u tranziciji iz industrijskog u uslužno gospodarstvo, ali je rekao da je ohrabren podacima o BDP-u koji pokazuju povećanje usluga i potrošnje u zemlji.

Ford je u Kini predstavio i svoj luksuzni Lincoln, kao i Ford Taurus i Ford Edge, koji će se na ulicima naći ove godine.

Američki proizvođač također cilja na kineske potrošače koji žele ekološki osvještena vozila.

Glasnogovornik tvrtke Aaron Miller je za Xinhua izjavio da će se Ford C-MAX, serija automobila prijateljski nastrojenih prema okolišu, naći na kineskom tržištu do kraja ove godine.

Analitičari vjeruju da postoji razlog za optimizam kada je riječ o prodaji automobila u Kini. Kinesko udruženje putničkih automobila je u četvrtak objavilo da je prodaja vozila u prosincu bila veća za 15 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Dieter Zetsche, predsjednik uprave Daimler AG-a i šef Mercedes-Benz Carsa, Kinu također smatra važnom, s obzirom na to da se prodaja Mercedesovih automobila u trećem tromjesečju povećala za 39 posto, prestigavši BMW i Audi.

Iako ni Mercedes-Benz ni Ford ne dominiraju listom najbolje prodavanih automobila u Kini, gdje se uglavnom prodaju Volkswagenova i vozila General Motorsa, obje tvrtke su posljednjih mjeseci ostvarile povećanje prodaje.

"Prošle godine je cjelokupno tržište bilo usporeno, ali smo mi rasli za više od 13 posto, zato što automobili ovise o razvoju tržišta ako imate proizvod koji se temelji na slušanju kupaca.", rekao je Zetsche.

"Vrlo smo optimistični kada je riječ o uzimanju zamaha od prošle godine u 2016. i nastavljanje tamo gdje smo stali prošle godine.", rekao je, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram