Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2016

Slovenski Adria Airways ide u ruke njemačkom fondu?

Slovenska zrakoplovna kompanija Adria Airways će izgleda konačno dobiti novog vlasnika - sljedećeg tjedna bit će održana Skupština na kojoj će država ponovno uložiti novac u društvo, a onda će ga prodati njemačkom fondu iz Bavarske, izvještava RTV Slovenije...

Nadzorni odbor Slovenskog državnog holdinga (SDH), koji je u ime države vlasnik kompanije, posredno je potvrdio da je poslao na odobrenje Cerarovoj vladi godišnji plan upravljanja zračnim prijevoznikom, koji bi trebao biti odobren u četvrtak.

Skupština će se održati u utorak 19. siječnja, kada bi, kako se neslužbeno navodi, trebao biti potpisan ugovor s kupcem, a kako se neslužbeno tvrdi, riječ je o njemačkom fondu 4K Invest iz Münchena. Fond 4K Invest ima iskustva sa zrakoplovnim kompanijama. Fond je, kako piše na njihovoj internet stranici, uspješno spasio više od 150 sličnih kompanija, a njihov moto je "Mi popravljamo".

Adria Airways i treba ozbiljan popravak, tvrdi RTV Slovenije, jer je prošlogodišnji gubitak iznosio između pet i sedam milijuna eura. Prema planu prodaje, Adria Airways će dobiti najmanje pet milijuna eura, tri će dati država, a dva novi kupac, koji bi zapravo Adriju kupio za jedan euro.

Dobijeni novac bit će utrošen za restrukturiranje Adrije, što vjerojatno znači promjenu poslovnog modela,prenosi RTV Slovenije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram