Zatvori
Poslovni Puls
05/02/2016

Todorić prodaje tek otvoreni shopping centar pokraj Dubrovnika

Naime, Agrokor prodaje župski Sub City, trgovački centar izgrađen za 22 milijuna eura i otvoren prije nepunih šest mjeseci. Da Agrokor privodi kraju pregovore o prodaji župske nekretnine južnoafričkom fondu Tower Property Fund Limited za 28,746.413 eura bez PDV-a, potvrdili su Dubrovačkom vjesniku iz Agrokorove Službe za odnose s javnošću...

Spomenuta cijena koju ovaj južnoafrički fond ima namjeru dati za tvrtku Sub Dubrovnik, a koja je gradila SUB City, umanjena je za dugove ove dubrovačke tvrtke. Todorićeve tvrtke ostaju u ovom prostoru i kao zakupci i upravitelji prostora i to, finalizira li se ova kupoprodaja, za još 12 godina.

"Konzum je u tijeku finalnih pregovora oko sale and lease back suradnje s Tower Property Fund Limitedom za navedene nekretnine", rečeno je dubrovačkom tjedniku koji donosi i informaciju da su specijalizirani poslovni portali već i ranije najavili kako je Tower Property Fund postigao sporazum sa Agrokorom d.d. i Konzum d.d. o preuzimanju četiriju Konzumovih trgovina i trgovačkih centara u Hrvatskoj za 66.386.227 eura umanjenih za dugovanja dubrovačke kompanije.

Sva su ta preuzimanja u skladu s Towerovom strategijom investiranja na novim nekretninskim tržištima u Europi. Južnoafrički fond Tower Property najavio je još lani kako u iduće dvije godine namjerava investirati u Hrvatskoj oko 200 milijuna eura isključivo poslovne objekte i trgovačke centre. Investicije u Hrvatskoj započeli su kupovinom 15 katova najvećeg nebodera u zagrebačkoj Strojarskoj ulici, koji je izgradila VMD Grupa. I Ministarstvo vanjskih poslova među informacijama gospodarske diplomacije prenijelo je i onu o kupovini ovog najvećeg hrvatskog nebodera za 23,7 milijuna eura. Kao razloge na temelju kojih su se odlučili za investiranje naveli su trenutačno niske cijene nekretnina u Hrvatskoj, budući da se očekuje kako će najamnine u budućnosti rasti, kao i gospodarstvo. Tower Property Fund u informaciji svojim dioničarima, a vezano uz aktualne kupovine napominje kako je Grupa Agrokor najveća kompanija u Adria regiji te da zapošljava 60.000 ljudi kao i da je glavni dioničar Konzuma najveće trgovine u Hrvatskoj i BiH. Navode i kako su sve četiri trgovine, i u Dubrovniku i Zagrebu i Velikoj Gorici na prvoklasnim lokacijama, građene prema europskim standardima te da trgovački centri u Gračanima i Dubrovniku imaju međunarodno poznate zakupce, među kojima je Konzum temeljni i zakupac – piše Dubrovački vjesnik.

Foto: Sub City Facebook

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram