Zatvori
Poslovni Puls
10/02/2016

Saudijska Arabija i Venezuela nisu uspjeli postići dogovor o povećanju cijene nafte

Cijena nafte je u ponedjeljak pala zbog zabrinutosti o prevelikim zalihama na tržištu nakon što na sastanku Saudijske Arabije i Venezuele nije postignut sporazum o povećanju cijena...

Na sastanku nisu postignuti vidljivi znakovi da su glavni proizvođači nafte spremni postići sporazum o povećanju cijena.

Venezuelanski ministar nafte Eulogio Del Pino bio je u posjetu proizvođačima nafte kako bi lobirao za povećanje cijena.

Nedjeljni sastanak su mnogi smatrali kao važan za otvaranje puta povećanju cijena, koje su od sredine 2014. pale za 70 posto.

Američki zalihe sirove nafte su prošloga tjedna iznosile 502,7 milijuna barela nafte, što je za 89,7 milijuna više u odnosu na prošlu godinu, stoji u tjednom izvještaju američki Agencije za informacije o energentima (EIA, engl.).

Cijena nafte na burzi u New Yorku je za ožujak pala za 1,2 dolara te iznosi 29,69 dolara po barelu, dok je cijena na londonskoj burzi za travanj povećana za 1,18 dolara na gotovo 32,88 dolara po barelu, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram