Zatvori
Poslovni Puls
16/02/2016

Valamar povećao godišnje prihode na 1,29 milijardi kuna

alamar Riviera d.d. ostvarila je u poslovnoj 2015. godini ukupne konsolidirane poslovne prihode u iznosu od 1,29 milijardi kuna što je za 18 posto, odnosno 197 milijuna kuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćeno je iz kompanije. Ostvarena je i operativna dobit prije kamata i amortizacije (EBITDA) u iznosu od 423 milijuna kuna, odnosno 49% ili 139 milijuna kuna više nego 2014. godine, pokazuje privremeno nerevidirano izvješće Uprave...

Neto dobit tvrtke u prošloj je godini dosegla 105,3 milijuna kuna, što je dvostruko više u odnosu na 2014. godinu, pokazuju podaci iz privremenog nerevidiranog izvješća za 2015. godinu koje je Valamar u ponedjeljak objavio na Zagrebačkoj burzi.

U promatranom razdoblju Valamar je ostvario 11 posto više noćenja, što je zajedno s porastom prosječne cijene od sedam posto dovelo do rasta prihoda pansiona od 1,043 milijarde kuna, odnosno 147 milijuna kuna više u odnosu na 2014. godinu.

"Odlični poslovni rezultati u 2015. godini rezultat su sinergije nekoliko važnih čimbenika - povećanja operativne efikasnosti uslijed reorganizacije i restrukturiranja poslovanja, značajnih ulaganja u portfelj i usluge koja su potaknula snažan rast, akvizicije društava u destinaciji Baška te općenito vrlo dobre turističke sezone, čime je stvorena dodana vrijednost za dioničare rastom tržišne kapitalizacije za 20 posto“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere.

Uspješnom akvizicijom društva u destinaciji Baška Valamar Riviera u 2015. godini postala je najveća turistička grupa po kapacitetu u Hrvatskoj koja uključuje trideset hotela i ljetovališta i trinaest kampova u koje dnevno može smjestiti oko 48.000 tisuća gostiju. Također, u 2015. godini Valamar je realizirao značajan investicijski ciklus u vrijednosti od 358 milijuna kuna, a najveća prošlogodišnja investicija, Valamar Isabella Island Resort ostvarila je odlične rezultate u prvoj sezoni poslovanja.

"Najveći porast prihoda pansiona ostvarili su hoteli i apartmani od 4* i 5* čime smo potvrdili tezu da su kontinuirana ulaganja u povećanje konkurentnosti turističkih proizvoda, inovaciju i kvalitetu jedan od ključnih čimbenika uspješnog i održivog poslovanja u turizmu. Zbog toga i u narednom razdoblju nastavljamo s investicijskim ciklusom vrijednim oko 260 milijuna kuna s ciljem podizanja kvalitete objekata, usluga i sadržaja u portfelju.

Za rast u turizmu najvažnije su investicije stoga smatramo ohrabrujućim najave resornog ministarstva o smanjenju stope PDV-a na usluge smještaja te rješavanje statusa turističkog zemljišta što bi omogućilo značajno povećanje razine godišnjih investicija kako za Valamar tako i za cijeli turistički sektor“, zaključio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram