Zatvori
Poslovni Puls
18/02/2016

Angela Merkel: Što prije ukinuti sankcije Rusiji, ali...

Njemačka kancelarka Angela Merkel željela bi ukinuti europske sankcije Rusiji što je prije moguće, ali za sada ne nalazi osnova za takav potez. Ona je ovo izjavila na sastanku sa zastupnicima Kršćansko-demokratske unije, prenosi agencija Reuters pozivajući se na zastupnike...

Merkel je rekla, tvrdi izvor agencije, da bi željela ukinuti sankcije Rusiji i da je „bolje danas nego sutra“, međutim takva odluka mora biti utemeljena na činjenicama, kojima bi se potvrdilo poštovanja Moskve Minskog sporazuma. Prema riječima njemačke kancelarke sporazum se zasad na istoku Ukrajine ne poštuje.

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je krajem siječnja da Kijev ne ispunjava svoj dio sporazuma postignutog u Minsku, prenio je portal RNS.

Ministar ekonomije Francuske Emmanuel Macron izjavio je da se sankcije Rusiji mogu ukinuti u ljeto ove godine, ukoliko se nastavi kretanje ka miru u Ukrajini.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram