Zatvori
Foto: The logo for the ride sharing service Uber, stylized on a gray background.
Poslovni Puls
03/03/2016

Nešto se kuha: Predstavnici Ubera boravili u Dubrovniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i pročelnik UO za poduzetništvo turizam i more Vlaho Margaretić primili su u srijedu generalnog direktora tvrtke Uber za Hrvatsku Davora Tremca i njegove suradnike iz Vlahović grupe, osnivača i direktora Natka Vlahovića te višeg savjetnika Damira Vucića...

Tijekom razgovora predstavnici vodeće svjetske tvrtke za pružanje usluga prijevoza iskazali su zainteresiranost za dolazak u Dubrovnik, a razgovaralo se i o mogućnostima za međusobnu suradnju na više projekata.

Gradonačelnik je kazao kako su odluke koje nadziru djelatnost autotaksi prijevoza u cestovnom prometu i prijevoza za vlastite potrebe u pripremi te kako poslovanje Ubera u Dubrovniku uz hrvatske propise mora biti usklađeno s odlukama Grada Dubrovnika.

Direktor Tremac i njegovi suradnici uz standardnu uslugu cestovnog prijevoza predstavili su program UberBLACK (cestovni prijevoz vozilima više kvalitete) za koji smatraju da u Dubrovniku postoji potražnja, te dvije relativno nove usluge UberBOAT i UberHELICOPTER, navodi se u priopćenju.

Gradonačelnik je Uberovce upoznao s projektom „Dubrovnik Rent-a-Boat“, koji je zamišljen da građanima Dubrovnik omogući povoljno korištenje plovila, a vlasnicima stavljanje svojih brodova na tržište u vrijeme kada ih sami ne koriste. Također ih je upoznao i s već pokrenutom gradskom uslugom „Dubrovački vaporet“ ponudivši im suradnju na uspostavi linijskog prijevoza u dubrovačkom akvatoriju. Podsjetimo, projekt je pokrenut prošle godine, a Grad Dubrovnik osigurava poticaje za održavanje brodskih linija koncesionarima odnosno subvencionira prijevoz građana Dubrovnika i kupaca Du Carda.

Predstavnicima Ubera predočio je osnovne postavke programa Smart City Dubrovnik, koji za cilj ima podizanje kvalitete života građana i turista korištenjem novih tehnologija, a predstavljen je i projekt formiranja sustava od 100 električnih skutera. Grad će, istaknuo je gradonačelnik, osigurati infrastrukturu, odnosno stanice/punionice za skutere, a otvoren je za suradnju s mogućim koncesionarima.

Gradonačelnik Vlahušić se posebno pohvalno izrazio o Uberu kao primjeru moderne tehnološki orijentirane kompanije čiji je način rada temeljen na pružanju vrhunske usluge uz strogu kontrolu kvalitete i korištenje vlasništva i resursa na jedan potpuno novi način. Takav pristup, rekao je, smatra i politički važnim za promjene u Hrvatskoj i Dubrovniku, a koje se trebaju bazirati na modelu plaćanja usluga umjesto institucija, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram