Zatvori
Poslovni Puls
04/03/2016

Airbus gradi tvornicu u Kini

U srijedu je u gradu Tianjinu na sjeveru Kine započela izgradnja nove Airbusove tvornice, gdje će se dovršavati i isporučivati klijentima zrakoplovi modela A330...

Europski proizvođač letjelica želi zauzeti svoje mjesto na rastućem kineskom tržištu, gdje se suočava sa žestokom konkurencijom svog američkog rivala Boeinga.

Ovo je prvi centar za dovršavanje i isporuku Airbusovih zrakoplova izvan Europe. Zrakoplovi će se prije toga slagati u Francuskoj. Prva letjelica trebala bi stići krajem 2017. U Tianjinu se već nalazi postrojenje za Airbusov model A320 u koju je od 2008. isporučeno više od 280 zrakoplova.

"Ovaj potez Airbusa približit će nas kineskim klijentima i kineskom tržištu. Potječe iz našeg povjerenja u budući razvoj Kine." izjavio je predsjednik Airbus China Eric Chen.

Airbus procjenjuje da će Kina u sljedećih 20 godina trebati 5400 novih zrakoplova, što će činiti oko 17 posto ukupne svjetske količine.

U Kini se svake godine proda oko 24 posto Airbusovih letjelica. Kineske aviokompanije trenutno koriste više od 1240 letjelica te tvrtke, a najpopularniji model je A330, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram