Zatvori
Poslovni Puls
09/03/2016

Huawei kralj patenata na europskom tlu

Prema godišnjem izvješću Europskog ureda za patente (EPO), Huawei se nalazi na četvrtom mjestu po broju prijavljenih patenata. Kompanija je u 2015. godini predala 1.953 prijave. Drugu godinu za redom nalazi se u samom vrhu digitalnih komunikacija s 1.197 prihvaćenih patenata samo u ovom sektoru, navodi se u priopćenju...

Huawei se tako nalazi za petama Philipsu, Samsungu i LG-u te je prestigao Siemens i United Technologies. U polju digitalnih komunikacija Huawei je još jednom zauzeo izvrsnu poziciju te je kompanija prestigla tvrtke Ericsson i Qualcomm.

Na globalnom tržištu, patenti su značajni pokazatelji inovativnosti i rasta. Zaštitom intelektualnog vlasništva, Huawei potiče vitalne investicije u istraživanje i razvoj. Kako bismo doprinjeli inovacijama u industriji, Huawei svake godine ulaže preko 10% svojih prihoda u istraživanje i razvoj. Istraživačke aktivnosti u Europi, gdje trenutno preko 1900 visoko obrazovanih inženjera i konzultanata radi za Huawei, kamen su temeljac strategije tvrtke Huawei. Kompanijina mreža centara za istraživanje i razvoj u suradnji s Europskim institutom za istraživanje u Leuvenu u Belgiji omogućava win-win suradnju s europskim partnerima.

Europski ured za patente razmišlja na isti način. U 2015.godini pojačali su napore kako bi osigurali da poslovne investicije u inovacije i patenti budu isplativi. Europski ured je prvi od pet najećih svjetskih ureda za patente koji je osigurao certifikate za patente od same prijave do objavljivanja. Ured je također ostvario znatan napredak u formiranju jedinstvenog sustava patentiranja. “EPO je učinio sve kako bi osigurao da ovo bude godina jedinstvenog patenta” naglasio je predsjednik EPO-a Benoit Battistelli. “ U prosincu smo priveli kraju sve pripreme. Primjenjujući cijeli niz propisa, EPO je sada zakonski, tehnički i operativno spreman ostvariti projekt jedinstvenih patenata.”

Godišnji izvještaj Europskog ureda za patente pokazuje kako su prijave patenata ponovno rasle kroz 2015. godinu, za 4.8% više u odnosu na 2014.godinu, što je rezultiralo najvećim brojem patenata u povijesti. Broj prijavljenih patenata u Europi narasao je za 1.6%, dosegnuvši brojku od 279 000, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram