Zatvori
Poslovni Puls
14/03/2016

Njemački HAIX proizvodnju iz Vijetnama preselio u Hrvatsku

POVEZANE OBJAVE:

Predsjednik Uprave HAIX-a Ewald Haimerl, danas je zajedno je s prokuristom i voditeljem tvornice HAIX Obuće Markusom Linsom svečano otvorio novoizgrađene pogone 3 i 4 u tvornici HAIX Obuće u Maloj Subotici...

Novo izgrađenim pogonima ukupni kapaciteti tvornice u Hrvatskoj povećani su na 15.200 četvornih metara, dok je kapacitet proizvodnje povećan na 10.000 pari cipela na dan.

Izgradnjom novih pogona, HAIX je stvorio uvjete za otvaranje novih 170 radnih mjesta ali i omogućio ponovnu organizaciju rada u dvije smjene umjesto dosadašnjeg trosmjenskog rada što je značajno unaprijedilo uvjete na radnom mjestu kao i ravnotežu između privatnog života i posla. Tako sad tvornica radi u dvije smjene od 6:00 do 14:00 sati i od 14:00 do 22:00 sata.

"Izgradnja novih pogona dodatna je potvrda ispravnosti naše odluke iz 2004. kada smo otvorili svoju tvrtku kćer HAIX Obuća i započeli s realizacijom naše strategije vraćanja obućarske industrije iz Azije u Europu. Tako će od ove godine sve naše cipele biti kompletno proizvedene u Europi", rekao je predsjednik Uprave HAIX-a Ewald Haimerl.

"Od samih početaka do danas u ovu smo tvornicu, u izgradnju pogona, uložili više od 10 milijuna eura dok smo više od 6,5 milijuna eura uložili u opremu i strojeve potrebne za proizvodnju. Otvorili smo oko 750 radnih mjesta u ovim izazovnim vremenima, a naši vrsni radnici svakog dana dokazuju svoju premoć u znanju i vještinama. Kontinuirano surađujemo s obrazovnim institucijama u Čakovcu, na primjer, radimo na unapređenju školskog programa u koji uključujemo što je više moguće praktičnog djela, a vrhunski rezultati postignuti na socijalnom auditu potvrđuju odlične radne uvjete naših zaposlenika", istaknuo je predsjednik Uprave HAIX-a.

"Iz godine u godinu premašujemo zacrtane planove te smo u 2015. proizveli više od milijun pari cipela. U 2015. smo na razini cijele HAIX grupe ostvarili 27 postotni rast ukupnog prometa, dok je za 2016. plan ostvariti 112,4 milijuna eura na razini cijele grupe. U Hrvatskoj smo u 2014. ostvarili ukupni promet u iznosu od 13,5 milijuna eura i u 2015. povećali ga na 16 milijuna eura ukupnog prometa“, zaključio je Haimerl.

HAIX Obuća surađuje s brojnim domaćim i dobavljačima iz regije te ukupno osigurava više od 2000 radnih mjesta u Hrvatskoj i izvan nje. Proizvodni pogoni izgrađeni su sukladno standardima održivog poslovanja, i nisko energetske gradnje te je uvedena zelena energija i korištenje podzemne vode za hlađenje pogona. Toplina koju otpuštaju strojevi koristi se za zagrijavanje pogona, dok su klima uređaji opremljeni izmjenjivačima topline.

HAIX Obuća kontinuirano organizira tečajeve njemačkog i engleskog jezika dok su za kolege iz njemačke organizirani tečajevi hrvatskog jezika. Uz to kontinuirano se ulaže u daljnje obrazovanje i školovanje djelatnika u svim odjelima te obrazovanja rukovoditelja.

HAIX Obuća d.o.o. je u 100-postotnom vlasništvu HAIX Schuhe Produktions- und Vertriebs GmbH sa sjedištem u Mainburgu u Njemačkoj. HAIX je vodeći proizvođač i dobavljač funkcionalnih cipela za vatrogasce, policiju, vojsku, spasilačke ekipe, lovce i šumare te radne obuće i obuće za slobodno vrijeme.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram