Zatvori
Poslovni Puls
16/03/2016

Hoće li europske banke sabotirati ruske državne obveznice?

Iako sankcije ne podrazumijevaju izravnu zabranu bankama da sudjeluju u plasmanu državnih vrijednosnica Ruske Federacije, europski dužnosnici, ponavljajući bojazni koje je ranije iznijelo američko Ministarstvo financija, upozoravaju da sredstva od prodaje obveznica mogu biti upotrijebljena u druge svrhe...

Ako europske banke budu odustale od sudjelovanja u plasmanu obveznica, Moskva bi mogla biti prisiljena odustati od prodaje vrijednosnica, prenose mediji.

U veljači je časopis The Wall Street Journal, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, javio da su američke vlasti zahtijevale od vodećih banaka da se ne upuštaju u potencijalno profitabilne, ali političke rizične poslove, kako su naglasili, s ruskim državnim obveznicama, jer bi takvi poslovi mogli osujetiti efekte sankcija koje je SAD uveo Rusiji 2014. godine, prenio je portal Vzgljad.

Preporuke američkih vlasti velikim bankama da odustanu od kupnje ruskih obveznica Ministarstvo vanjskih poslova RF nazvalo je "zastrašivanjem biznisa", prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram