Zatvori
Poslovni Puls
21/03/2016

Rimac oduševio Oreškovića: Ovo je budućnost i dokaz da se može uspjeti!

Premijer Tihomir Orešković posjetio je u ponedjeljak pogon Rimac Automobila u Svetoj Nedelji, gdje se zajedno s Matom Rimcem obratio novinarima...

"Čast mi je bila upoznati se s vrhunskom tehnologijom. Nisam znao što očekivati, a gospodin Rimac me baš iznenadio. Putujući svijetom, imao sam priliku vidjeti svakakvu tehnologiju u svijetu. Ovo je čudo, vrhunska tehnologija. Vidio sam i inovaciju i gospodarski duh, za koji govorimo da ga Hrvatska nema, vidio sam barem 20 posto danas. Čestitam gospodinu Rimcu kao nekom tko ima viziju, tko ulaže trud i kroz ljubav za elektronikom i autima uspijeva ostvariti odličan posao. Na njegovom primjeru vidimo da jedan plus jedan može biti tri. Od Vlade ima podršku. Ovo je budućnost", kazao je premijer Orešković i rekao da se nada da će drugi put kad dođe u posjet Rimčevoj tvrtki imati priliku i voziti neki od automobila, javlja N1.

"Drago mi je da je premijer došao vidjeti svojim očima što se može napraviti u Hrvatskoj. Ima puno primjera, a mi smo jedan od njih. Iz garaže do tvrtke koja ima 150 ljudi", kazao je Rimac. "Nije nam cilj tražiti pomoć od Vlade", dodao je i objasnio da kroz svoje poslovanje žele pomoći da velike tvrtke iz automobilske industrije dođu u Hrvatsku. "Automobilska industrija je jedan od najkvalitetnijih generatora radnih mjesta. Imamo izvrsnih mladih ljudi koje treba uputiti na pravi način. Mi smo tu da pomognemo što više i da iskoristimo taj potencijal. Hrvatska bi mogla postati centar kompetencija. To nam je prilika. Ne možemo konkurirati sa starim industrijama, ali ovo je prilika koja nam se sad pruža i nadam se da je možemo iskoristiti zajedno", kazao je Rimac.

Rimac je rekao da je upravo tvrtka iz automobilske industrije, koja bi potencijalno mogla otvoriti pogone u Hrvatskoj i bila povod za sastanak s premijerom.

"Industrijski klijent traži lokacije za nove pogone, ja sam htio da to bude Hrvatska i nadam se da ćemo kroz ovaj bliski kontakt stvoriti uvjete i dovesti tu firmu u Hrvatsku, da bude generator dobrih radnih mjesta i razvoj industrije", kazao je Rimac. Puno je konkurencije, postoje države koje nude dobre uvjete i rade to već desetljećima, kazao je Rimac i dodao da neće biti lako dovesti takve firme u Hrvatsku.

"Nemojmo se zavaravati. Neće se ništa dogoditi preko noći, ali moramo komunicirati i vidjeti u kojem smjeru to može ići, ja sam dao svoje primjere i prijedloge", rekao je Rimac.

Na pitanje gdje će se dalje širiti njegova tvrtka Rimac Automobili, kazao je da gledaju se opcije. "Bilo bi nam drago da mi budemo iskra koja će stvoriti tu priču i privući i druge firme. Gledamo dugoročnije, kako bi se stvorio ekosustav te staze ili centri za testiranje", kazao je Rimac i dodao da će njegova tvrtka definitivno ostati u Hrvatskoj, ali da će nastojati ostati u okolici Zagreba.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram