Zatvori
Poslovni Puls
25/03/2016

Huawei bilježi snažan rast prodaje na europskim tržištima

Huawei, vodeća svjetska kompanija u proizvodnji ICT i telekomunikacijskih rješenja, objavio je kako prodaja pametnih telefona na pet glavnih europskih tržišta – Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Španjolska i Italija – zabilježila snažan rast u razdoblju od studenog 2015. do siječnja 2016. godine...

Huawei pametni telefoni su u tom razdoblju zabilježili udio od 14 posto prodaje na tržištu Android uređaja, prema podacima Kantar Worldpanel ComTech, ističe se u priopćenju.

“Na ovih pet tržišta, Huawei je zadržao položaj drugog najjačeg branda u svijetu Android uređaja,” rekao je Dominic Sunnebo, direktor poslovne jedinice Kantar Worldpanel ComTech Europe. “Udio na tržištu tvrtke Huawei je tako dosegao 14 posto u periodu od studenog do siječnja, što je porast u odnosu na 5 posto udjela koji je imao u istom periodu 2014.”

U Velikoj Britaniji i Francuskoj, Huawei je udvostručio tržišni udio u prošloj godini te je trenutno četvrti brand po prodaji na ta dva tržišta, prema Kantar istraživanju. Huawei je zadržao drugo mjesto po prodaji na tržištu Italije, Španjolske i Njemačke u 2015.godini.

U razdoblju od studenog 2015. godine do siječnja 2016. Huawei je zabilježio tržišni udio u Španjolskoj od 17,8 posto, 15 posto u Španjolskoj, 15 posto u Italiji te 8,1 posto u Njemačkoj, prema istraživanju kuće GFK. Dizajn Huawei proizvoda i karakteristike pokazali su se dobitnom kombinacijom kod potrošača u EU, osobito kad je riječ o prodaji P8, P8 lite i Mate S uređaja koji su zabilježili snažan rast u drugoj polovici 2015. godine, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram