Zatvori
Poslovni Puls
11/04/2016

Evo tko je pobijedio na prvom Combisovom hackathonu

Završen je prvi COMBIS hackathon try{code}catch - 24-satno natjecanje u programiranju za studente, na kojem je sudjelovalo 15 timova studenata s fakulteta iz Hrvatske. Prvu nagradu koja iznosi 4.000 kuna po članu tima osvojio je tim DeepWeb...

Njihovo rješenje dobilo je najviše bodova žirija, koji je istaknuo da se tim DeepWeb koji čine Andrija Miličević, Matija Milišić, Matej Šerbec i Herman Zvonimir Došilović izdvojio cjelovitošću rješenja i izvrsnim ocjenama prema svim zadanim kriterijima.

Drugu nagradu žirija COMBIS hackathona try{code}catch i 2.000 kuna po članu tima osvojio je tim Neće snaša frontendaša, dok je na trećem mjestu tim Team_1234, čiji su članovi osvojili svaki po 1.000 kuna.

Natjecatelji su mogli birati zadatak među ponuđenim temama koje su za svoj cilj imale stvaranje rješenja za konkretne neprofitne organizacije iz Hrvatske, a zajedničko im je što imaju društveno korisni karakter. Teme su bile Olive Manager - sustav za upravljanje tehnološkim procesom prerade maslina, odnosno proizvodnjom maslinovog ulja te Emergency Room Scheduler - sustav za automatizaciju izrade rasporeda smjena i formiranje timova djelatnika u Zavodima za hitnu medicinu.

"Kao što je interes studenata za naše natjecanje bio iznad naših očekivanja tako smo izuzetno zadovoljni i idejnim rješenjima koje su natjecatelji kreirali u 24 sata. Studenti su se uistinu iskazali i jako smo zadovoljni rezultatima prvog COMBIS hackathona", rekla je Andrea Župarić, voditeljica COMBIS hackathona try{code}catch na kraju natjecanja.

Žiri COMBIS hackathona naknadno će odlučiti i koja dva tima bi željeli vidjeti u programu Neostartupa, a svoju odluku će ubrzo objaviti, nakon dogovora s timovima.

"U našem programu Neostartupa želimo timove koji donose nove ideje - intencija nam je podržati strast za eksperimentiranjem i novim znanjem te omogućiti mladim ljudima koji razmišljaju inovativno i žele se razviti da svoje idejno rješenje i finaliziraju, što uobičajeno nije slučaj", rekao Mladen Maras, direktor hackathona try{code}catch i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u COMBISu.

Neostartup program omogućava vlasnicima idejnog rješenja nagrađenog zadatka finaliziranje projekta po principu startupa, ali uz zaleđe etabliranih stručnjaka COMBISa, njihovog iskustva i znanja.

Prvi COMBIS hackathon obilježio je velik interes studenata - ukupno se prijavilo 38 timova, odnosno 127 studenata. Iako je inicijalni cilj bio odabrati 12 timova za natjecanje, zbog tako velikog interesa studenata, ali i kvalitetno riješenih selekcijskih zadataka, žiri je odlučio da u natjecanje ide 15 timova.

Timovi koji su se natjecali su: Fire Breathing Rubber Duckies, Three Codethroopers, Codex, DATA, Sišarperi, DeepWeb, Team_1234, Drim tim, Destruktori, Karakondžula, Deep Café, Carefection, Neće snaša frontendaša, Nešto i FERIT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram