Zatvori
Poslovni Puls
27/04/2016

Peking: Ni toalet više ne može bez interneta

POVEZANE OBJAVE:

Grad Peking će ove godine izgraditi 100 toaleta s besplatnim bežičnim interentom u sklopu npaora "revolucije toaleta" u gradu...

Toaleti, koji će se graditi u četvrtima Tongzhou i Fangshan, imat će također bankomate i mjesta za punjenje mobitela i električnih vozila, rekao je Ji Yang, dužnosnik Općinskog povjerenstva Gradske uprave i okoliša u Pekingu.

U toaletima će biti ugrađene i sjedalice za dojenčad kako bi njihove majke imale slobodne ruke tijekom obavljanja nužde.

Procjenjuje se da će troškovi svakog toaleta iznositi između pedeset i sto tisuća yuana, Ji je u ponedjeljak rekao za Xinhua.

U postojeće toalete će se ugraditi pisoari za djecu, kao i ventilacijski i klimatizacijski sustavi kako bi se osigurala stabilna temperatura od najmanje 12 stupnjeva tijekom zime i najviše 30 tijekom ljeta, rekao je.

Blatni podovi, prljavi čučavci i bačeni iskorišteni toaletni papir su uobičajena scena u kineskim gradskim javnim toaletima.

"Toaletna revolucija" će u idućih nekoliko godina poboljšati sanitarne i uslužne razine, Ji je izjavio na tiskovnoj konferenciji u petak.

Ovi detalji će biti uključeni i u standard izgradnje javnih toaleta, za koji se očekuje da će snagu stupiti u listopadu.

Budući da su dugi redovi u ženskim toaletima uobičajena stvar u prometnim područjima kao što su turistička odredišta i trgovački centri, novi standardi će ukinuti izvorne propise o omjeru 1:1,5 toaleta za muškarce i žene, što će omogućiti fleksibilnije aranžamane.

U posljednje četiri "revolucije toaleta", koje su započele 1965, 1989., 1994. i 2002., grad je uklonio poljske toalete, naknadu za korištenje te je obnovio javne toalete u ulicama. Od 2015., u gradu ima 5,77 javnih toaleta na 10000 ljudi, što je više od nacionalnog standarda od 4, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram