Zatvori
Poslovni Puls
02/05/2016

Gazpromov šef: Mi nudimo konkretne projekte, a Europa ne zna što želi

Europska unija trenutno nema jasnu i razumljivu strategiju u području opskrbe energentima. Ne postoje nikakvi podaci, koji bi mogli biti navedeni. To je vrlo opasno, jer je Europa izgubljena u svojim nastojanjima da osigura opskrbu energentima, rekao je Viktor Zubkov, predsjednik savjeta direktora direktora tvrtke "Gazprom"...

Rusija danas Europi predlaže odgovarajuću strategiju, naglasio je predsjednik savjeta direktora "Gazproma".

"Rusija predlaže takvu strategiju putem realizacije „Sjevernog toka 2“, čijom bi izgradnjom bilo osigurano 55 milijardi kubičnih metara plina, rekao je Zubkov i dodao da bi Rusija mogla predložiti i dostavu putem "južnog koridora", tu također postoje projekti koji bi mogli biti realizirani". Riječ je o plinovodima koji prolaze ispod Crnog mora preko Grčke, "Posejdonu" i drugim projektima.

"Rusija predlaže realne projekte i realni plin, čime bi se osigurala energetska sigurnost Europe u dugoročnoj perspektivi“, rekao je Zubkov.

Stalni predstavnik Rusije pri Europskoj uniji, Vladimir Čižov nedavno je izjavio da potražnja za ruskim plinom dugoročno gledano može porasti. Janez Kopar, direktor Energetske zajednice rekao je, pak, da Europskoj uniji ekonomski gledano, nije potreban projekt "Sjeverni tok 2", prenosi portal Vzgljad.

Izvor. RBTH

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram