Zatvori
Poslovni Puls
04/05/2016

Pad cijena nafte nakon povećanja proizvodnje

Nakon što su zemlje OPEC-a tijekom travnja povećale proizvodnju cijene nafte u ponedjeljak su zabilježile pad...

OPEC je tijekom proteklog mjeseca povećao proizvodnju sirove nafte sa 484 000 barela dnevno na 33.217 milijuna barela dnevno, pokazalo je istraživanje nad naftnim kompanijama koje je proveo Bloomberg. Dvije važne članice OPEC-a Iran i Irak u travnju su povisile proizvodnju sirove nafte.

Glasnogovornik iračkog Ministarstva naftne industrije Assem Jihad u nedjelju je izjavio da se izvoz nafe iz Iraka tijekom travnja povećao za 2.3 posto uspoređujući s prethodnim mjesecom te u prosjeku iznosio 2.264 milijuna barela dnevno.

Veliki proizvođači sirove nafte na sastanku u Dohi u Qataru 17. travnja nisu uspili postići dogovor o zamrzavanju globalne isporuke.

Lipanjska cijena sirove nafte West Texas Intermediate, koja služi kao referentna točka, na Trgovačkoj burzi u New Yorku smanjila se za 1.14 dolara na cijenu od 44.78 dolara po barelu. Cijena sirove nafte Brent za lipanj smanjila se 1.54 dolara te na londonskoj ICE burzi ročnica pala na cijenu od 45.83 dolara po barelu, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram