Zatvori
Poslovni Puls
05/05/2016

Cook: Apple još uvijek vidi veliku priliku na kineskom tržištu

Izvršni direktor Applea Tim Cook je izjavio da još uvijek vidi veliki potencijal na kineskom tržištu, unatoč padu prihoda u prvom tromjesečju...

Apple je prošli mjesec objavio da je prodaja njihovih pametnih telefona pala za 16 posto na 51,2 milijuna uređaja u drugom fiskalnom tromjesečju koje je završilo 26. ožujka.

Tvrtka je na cjelokupnom kineskom tržištu zabilježila pad prihoda od 26 posto. Pad prihoda u kopnenom dijelu Kine je iznosio 11 posto.

Tijekom intervjua za CNBC, Cook je izjavio da je tajna njihovog uspjeha na cjelokupnom kineskom tržištu kapitalizacija velikog broja korisnika koji su se prebacili s Android platforme na Apple.

"U Kini se u drugoj polovici prošle i prvoj polovici ove godine prebacilo 40 posto korisnika. Zbog to se dobro osjećamo, to je vrlo važno, jer to govori da tržište ne mora pretjerano rasti kako bi Apple rastao, jer je naš udio na većini tržišta nizak, a ako uspijemo privući korisnike, možemo rasti.".

Prihodi od usluga, uključujući Apple Music i App Store, u prvom tromjesečju su porasli za 20 posto na 6 milijardi dolara - što je drugi najveći izvor prihoda za tvrtku, prenosi CRI.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram