Zatvori
Poslovni Puls
12/05/2016

Kina se pohvalila rastom inozemnih ulaganja

Prema posljednjim službenim podacima izravna inozemna ulaganja u kopnenom dijelu Kine nastavila su rasti u prva četiri mjeseca ove godine...

Izravna inozemna ulaganja, koja ne uključuju investicije u financijskom sektoru, porasla su od siječnja do travnja za 4,8% u odnosu na isto razdoblje godinu ranije i to na 286 milijardi yuana ili 45,3 milijarde američkih dolara.

Investicije u uslužni sektor su obuhvaćale oko 70% priljeva tijekom navedenog razdoblja dostižući brojku od 201,4 milijarde yuana.

Ulaganja u uslužne industrije novih tehnologija porasle su otprilike 109% u odnosu na godinu ranije na 32,5 milijardi yuana tijekom prva četiri mjeseca.

Investicije iz zemalja vezanih uz inicijativu ''Pojas i put'' ostale su snažne s porastom od skoro 20% na nekih 2,5 milijardi američkih dolara.

Potrebno je naglasiti i da su inozemna izravna ulaganja u travnju porasla na nekih 62,5 milijardi yuana u odnosu na isti mjesec godinu ranije, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram