Zatvori
Poslovni Puls
12/05/2016

Turkish Airlines povezuje Istanbul i Dubrovnik čak 5 puta tjedno

Nakon slijetanja prvog zrakoplova Turkish Airlinesa na relaciji Istanbul – Dubrovnik i svečanog dočeka u ZL Dubrovnik, gradonačelnik Andro Vlahušić u gradskoj je upravi primio Ismaila Cenk Dilberoğlua, člana Uprave i izvršnog odbora Turkish Airlinesa sa suradnicima. Prijemu je nazočio veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj Nj. E. Ahmet Tuta, muftija Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanovića i dubrovački glavni imam Salkan ef. Herić...

Gradonačelnik Vlahušić poželio je dobrodošlicu izaslanstvu Turkish Airlinesa u Dubrovnik te izrazio iznimno zadovoljstvo jer su se dugogodišnji pregovori konačno realizirali i pretvorili u cjelogodišnju povezanost Dubrovnika i Istanbula nekoliko puta tjedno.

Član Uprave i izvršnog odbora TA Ismail Cenk Dilberoğlu zahvalio je na ugodnom gostoprimstvu. rekao je kako je Dubrovnik druga destinacija u Hrvatskoj u koju dolazi Turkish Airlines, a nastavak je suradnje Hrvatske i Turske. Cilj ove linije nije samo povezati Dubrovnik s Istanbulom već i Dubrovnik s cijelim svijetom dodao je Dilberoğlu. Također je rekao i kako je Dubrovnik za Turke privlačan i zimi, a udruženo oglašavanje pripomoći će privlačenju većeg broja turista.

Veleposlanik Tuta rekao je kako je ovo jedan od najvažnijih projekata na kojem je radio otkako je došao u Hrvatsku i zbog njega nebrojeno puta došao u Dubrovnik. Dodao je kao je ovo važan datum u odnosima između Republike Hrvatske i Republike Turske te zahvalio predstavnicima Turkish Airlinesa na dolasku u Dubrovnik.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić zahvalila je na angažmanu svih strana te rekla kako je Turistička zajednica ugostila 30 novinara iz cijelog svijeta koji su u Dubrovnik pristigli prvim letom i pripremila im trodnevni program.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram