Zatvori
Poslovni Puls
23/05/2016

Riječki startup inkubator "izbacio" zanimljive projekte

Mladi poduzetnici okupljeni u Startup inkubatoru Rijeka završili su šestomjesečni ciklus - od razvoja ideje do oblikovanja gotovog proizvoda. Proteklih su pola godine timovi radili na projektima poput zaštite krađe novčanika iz ženske torbice, pralina punjenih autohtonim vinima te internetske platforme za povezivanje studenata i poslodavaca, prenosi HRT...

Predstavljenih 11 projekata uglavnom su osmislili studenti. Neki od projekata su i zaštita ramena od teške školske torbe, internetski oglasnik za lakše i brže pronalaženje studentskog smještaja, kako spojiti ilustratore i pisce te poslodavce i njihove buduće zaposlenike.

Neki su proizvodi spremni i za svjetsko tržište, poput superpunjača za električna vozila koji puni čak četiri puta brže od Teslinog i sedam puta brže od Nissanovog. Dino Matković kazao je da je superpunjač sposoban puniti svako električno vozilo na tržištu u skladu s planom i programom Europske komisije "Horizont 2020", gdje je potrebno 800.000 javno dostupnih punionica u sljedeće četiri godine da bi se ispunio program Europske komisije.

Četiri od 11 predstavljenih startupa već su spremni za tržište, a jedan je pretočen u gospodarski subjekt, kažu u riječkom Inkubatoru.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram